Familieterapi og parterapi

Vores familie er et vigtigt omdrejningspunkt i vores liv og der er vigtige grunde til at tage trivslen i familien alvorligt.
Læs mere om parterapiLæs mere om familiterapi

Jeg tilbyder også workshops og temadage

Jeg tilbyder undervisningsforløb og temadage der er tilpasset jeres konkrete tilbud, institution, bosted etc. Selvfølgelig ud fra Systemiske og Narrative principper, tænkning og metoder.

Parterapi

Parterapi handler om at komme videre, sammen eller hver for sig

Få kærligheden til at blomstre og genfind intimiteten og nærværet eller sæt dig fri fra en relation hvor du ikke kan komme videre. 

Når kærligheden kolliderer har det ofte store konsekvenser for vores liv.    Kommunikationen bryder ned eller bliver overfladisk og af praktisk karakter. Skænderier bliver almindelige og sexlivet ikke eksisterende.  

Måske er der opstået en livs krise, sygdom eller andet som påvirker jeres forhold. Måske har i mistet gnisten og har svært ved at finde hinanden igen eller jalousien spænder måske ben for  jeres kærlighedsliv. Måske er der kommet en familieforøgelse til som vender op og ned på livet. 

Lige meget hvad, hvis parforholdet ikke virker, har det store konsekvenser, der påvirker især børn, arbejdsliv, helbred m.m.. 

Parterapi har til hensigt at løse op for konflikterne og hjælpe til forståelse og indsigt, så kærlighedssproget kan findes frem igen. 

 

Nogle af de spørgsmål jeg kunne finde på at spørge jer om kunne være?

 

  • Prøv at huske tilbage på dengang i mødte hinanden. Hvad var det du faldt for? 
  • Hvorfor er i stadig sammen, på trods af udfordringerne?
  • Hvilken rolle har du i jeres relation og hvilken har din partner?
  • Hvordan ville du ønske at jeres liv var sammen?
  • Hvornår lykkedes i bedst med jeres forhold?
  • Hvad er det værste din partner kan udsætte dig for – og hvad er det bedste?
  • Hvad sætter du mest pris på ved din partner?

Familieterapi

Vores familie er et vigtigt omdrejningspunkt i vores liv og der er vigtige grunde til at tage trivslen i familien alvorligt. Vores familie har stor betydning for vort liv fordi den giver os grundlæggende værdier og leveregler med, samt et fundament i livet. Når det bøvler har det derfor store omkostninger der kan have vidtrækkende konsekvenser, også de for de kommende generationer.  

Børnene eller de unge bliver desværre ofte symtombære for problemer i familien. Spiseforstyrrelser, misbrug, problemer med skolen, selvskade etc. kan ses som reaktioner på at der er noget der ikke fungere i relationerne i familien. Og det er netop relationerne jeg arbejder med i familie samtalerne. Sammen med jer, vil jeg være undersøgende på hvad der er på spil i jeres relationer, mønstre, værdier og leveregler.Jeg vil bringer jeg i både lyttepositioner og talepositioner og hjælpe jer med at sætte ord på der kan forløse og bringer jer videre.

Skilsmisse er til tider en nødvendig process for at komme videre i livet. Det kan være en fornuftig investering tidligt i forløbet, at få samtaler omkring hvordan processen kan gennemføres så skånsomt som muligt og forsøge at undgå vidtrækkende negative konflikter og konsekvenser. 

 

I forbindelse med familiesamtaler afholder jeg gerne samtalerne i hjemmet.

Ofte stillede spørgsmål

Har man som psykoterapeut tavshedspligt ?

Ja, som medlem af Dansk Psykoterapeutforening har jeg forpligtet mig på foreningens tavshedspligt og etikregler. 

Hvor mange samtaler skal jeg forvente?

Det er meget individuelt fra klient til klient og ud fra hvilke udfordringer der arbejdes med. Hvis jeg alligevel skal forsøge at sige noget generelt, så er det min erfaring, at mange ofte er hjulpet godt videre efter 2 – 3 samtaler. 

Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog?

Der er forskel på uddannelserne. Psykoterapeuter har gennemgået en 4 – 5 årig efteruddannelse, hvor der fokuseres på både teori, praksis, samt egen terapi. Der indgår altså en praktisk håndværksmæssig læring og træning i forløbet.

Psykoterapeuter tager udgangspunkt i samtalen og fokuserer på at identificere og bearbejde de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der er et problem for klienten.

Da psykoterapeutens vigtigste værktøj er hans eller hendes egen person, er det et krav fra de psykoterapeutiske uddannelser, at psykoterapeuten har trænet de psykologiske og psykoterapeutiske teorier og metoder i praksis og mærket dem på egen krop.

Psykoterapeuter bliver uddannet til at hjælpe mennesker med psykiske og personlige udfordringer, såsom sorg, kriser, stress eller angst etc.

Psykologer tager også udgangspunkt i samtalen, men er uddannet til at vurdere og stille en diagnose på psykiske sygdomme. Psykologen har en universitetsuddannelse i psykologi og eventuelt specialer inden for én eller flere psykologiske retninger. Vægten i psykologuddannelsen er overvejende på psykologiske teorier og metoder.

Som psykoterapeut stiller jeg ikke kliniske diagnoser eller laver test og udredninger.

Fører du journal over dine klienter?

Nej, som psykoterapeut har jeg ikke journalpligt. Under samtalerne skriver jeg på en flipover for bedre at kunne fastholde vigtige udsagn og pointer. Jeg gemmer gerne en kopi til næste samtale for at kunne huske hvad vi talte om og hvor langt vi er nået i forløbet. Jeg skriver dog aldrig personfølsomme oplysninger. Mange af mine klienter tager gerne et foto af papirarket eller tager det med hjem for bedre at kunne fastholde den udviklende proces.

Kan jeg få tilskud fra sygesikringen til samtaler hos dig?

Nej. Desværre er det i øjeblikket ikke er muligt at få offentligt tilskud til samtaler med psykoterapeuter.

Kan psykoterapi hjælpe dig?

Familieterapi

l

Kurser/ uddannelse

k

Temadage

Traumer

Livslinjen

Stress

Personlig udvikling

Parterapi

+

Supervision

Udviklingshæmmet

Online terapi

Afhængighed

Besked ang. parterapi med psykoterapeut Peter Abrahamsen

2 + 1 =

Parterapi & familieterapi

Telefon

30 49 57 57

Email

mail@peterabrahamsen.net

Adresse

Mageløs 12, 5000 Odense C

Åbningstider:

08.00 – 20.00 og efter aftale

Share This