Terapi mod Angst i Odense
Angst kan føles som en usynlig mur, der begrænser vores liv og frihed. Online bookingAt elske et andet menneske:
det er måske den sværeste opgave, vi nogensinde bliver betroet…….
Angstterapi i Odense
Angst er en naturlig reaktion, men når den begynder at styre vores tanker og handlinger, kan det påvirke vores livskvalitet. Angstterapi handler om at forstå, hvad der udløser angsten, og hvordan vi kan ændre vores reaktioner, så angsten ikke længere begrænser os i hverdagen.
Vejen til frihed
At arbejde med angst i terapi indebærer at opbygge nye strategier til at håndtere de svære følelser. Gennem terapi kan du lære at berolige dit nervesystem, udfordre begrænsende tanker og gradvist genopbygge din tillid til dig selv og verden omkring dig.
Når tankerne tager over
Angst kan føles overvældende og uforudsigelig. Mange oplever, at deres tanker løber løbsk og skaber bekymringer, der føles umulige at slippe.
Som en klog person sagde: “Vi er ikke vores tanker – vi er de handlinger, vi vælger at tage på trods af dem.”
Ved at forstå dine tankeprocesser og mønstre kan du tage kontrollen tilbage og skabe en hverdag med mere ro.
Når kroppen reagerer
Angst er ikke kun en mental tilstand – den sætter sig også fysisk i kroppen. Hjertebanken, svedige hænder og en følelse af uro kan være kroppens måde at reagere på stress. I terapien arbejder vi med teknikker, der hjælper dig med at regulere dit nervesystem og skabe en følelse af sikkerhed i kroppen.
Hvad du kan forvente
Jeg tilbyder et trygt rum, hvor du kan arbejde med din angst uden pres. Terapien vil hjælpe dig med at:
-
Identificere og forstå dine triggere.
-
Lære metoder til at håndtere angst i hverdagen.
-
Genopbygge din tryghed og selvtillid.
Angst er ikke en svaghed
Angst er en naturlig del af livet, men den behøver ikke at styre dig. Gennem terapi kan du lære at håndtere den på en måde, der giver dig mere frihed og overskud.
Angstterapi er en investering i dit liv
Nogle har brug for få samtaler, mens andre har gavn af et længere forløb. Sammen finder vi den rette tilgang for dig, så du kan tage de første skridt mod et liv med mindre angst og mere livsglæde.
Ofte stillede spørgsmål
Har man som psykoterapeut tavshedspligt ?
Ja, som medlem af Dansk Psykoterapeutforening har jeg forpligtet mig på foreningens tavshedspligt og etikregler.
Hvor mange samtaler skal jeg forvente?
Det er meget individuelt fra klient til klient og ud fra hvilke udfordringer der arbejdes med. Hvis jeg alligevel skal forsøge at sige noget generelt, så er det min erfaring, at mange ofte er hjulpet godt videre efter 2 – 3 samtaler.
Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog?
Der er forskel på uddannelserne. Psykoterapeuter har gennemgået en 4 – 5 årig efteruddannelse, hvor der fokuseres på både teori, praksis, samt egen terapi. Der indgår altså en praktisk håndværksmæssig læring og træning i forløbet.
Psykoterapeuter tager udgangspunkt i samtalen og fokuserer på at identificere og bearbejde de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der er et problem for klienten.
Da psykoterapeutens vigtigste værktøj er hans eller hendes egen person, er det et krav fra de psykoterapeutiske uddannelser, at psykoterapeuten har trænet de psykologiske og psykoterapeutiske teorier og metoder i praksis og mærket dem på egen krop.
Psykoterapeuter bliver uddannet til at hjælpe mennesker med psykiske og personlige udfordringer, såsom sorg, kriser, stress eller angst etc.
Psykologer tager også udgangspunkt i samtalen, men er uddannet til at vurdere og stille en diagnose på psykiske sygdomme. Psykologen har en universitetsuddannelse i psykologi og eventuelt specialer inden for én eller flere psykologiske retninger. Vægten i psykologuddannelsen er overvejende på psykologiske teorier og metoder.
Som psykoterapeut stiller jeg ikke kliniske diagnoser eller laver test og udredninger.
Fører du journal over dine klienter?
Nej, som psykoterapeut har jeg ikke journalpligt. Under samtalerne skriver jeg på en flipover for bedre at kunne fastholde vigtige udsagn og pointer. Jeg gemmer gerne en kopi til næste samtale for at kunne huske hvad vi talte om og hvor langt vi er nået i forløbet. Jeg skriver dog aldrig personfølsomme oplysninger. Mange af mine klienter tager gerne et foto af papirarket eller tager det med hjem for bedre at kunne fastholde den udviklende proces.
Kan jeg få tilskud fra sygesikringen til samtaler hos dig?
Nej. Desværre er det i øjeblikket ikke er muligt at få offentligt tilskud til samtaler med psykoterapeuter.
Kan psykoterapi hjælpe dig?
Familieterapi
Kurser/ uddannelse
Temadage
Traumer
Kontakt Info
Stress
Priser
Parterapi
Supervision
Udviklingshæmmet
Online terapi
Afhængighed
Besked ang. parterapi med psykoterapeut Peter Abrahamsen
Parterapi & familieterapi
Telefon
Adresse
Mageløs 12, 5000 Odense C
Åbningstider:
08.00 – 20.00 og efter aftale