Parterapi

Problemer i vores parforhold er som at sætte vores længsel i fængsel.
Online booking

At elske et andet menneske:

det er måske den sværeste opgave, vi nogensinde bliver betroet…….

Rainer Maria Rilke

Parterapi

Når vi bliver ramt af problemer i vores parforhold, bliver vi ikke bare ramt på vores længsel efter kærlighed og tryghed, men også vores værdier, håb og drømme kommer i spil. Udfordringerne sætter sig som en kile imellem os og skaber mistillid og tvivl. 

 

Parterapi er handling. 

Parterapi er en proces hvor nysgerrighed skal trives ved siden af omsorg, udfordringer og støtte. En bevægelse i små skridt til man, som par selv kan finde sine egne ben at stå på og dermed kunne arbejde videre på hjemmebanen med udfordringerne. Jeg bidrager derfor med at skabe nye muligheder for handling, der konkret kan skabe nye givende måder at være sammen på.

Parterapi er sprog.

Parforholdet er et kommunikativt fællesskab, hvor venskab, fællesskab og opbakning skal trives i stedet for kamp, frustration og splittelse.

En klog man har sagt at “ sproget skaber verden og verden skaber sproget.” 

Det er derfor vigtigt at vi forstår både vores partneres og vores eget kærlighedssprog for at kunne styrke kærligheden på en måde der resonerer bedst med vores længsler. 

Vi får det følelsesliv, vores omgivelser giver os mulighed for. 

Vores nervesystem er forbundet til hinanden via spejlneuroner, så dårlige stemninger får en selvforstærkende effekt, hvis vi ikke får brudt mønsteret. Jeg vil påstå, at vi kender alle oplevelser af at være i en udmarvende konflikt i et parforhold og hvor belastende dette kan være. 

Det kan du forvente.

Jeg arbejder efter at skabe et trygt arbejdsrum hvor forståelse kan mødes med udvikling. Jeg bidrager til at skabe konkrete tiltag, der kan tages med hjem, således at i kan arbejde videre i mellem terapierne. 

 

Det gode parforhold handler om det gode

forhold til sig selv. 

Ofte sætter vi gamle reaktionsmønstre og følelser i gang i hinanden. Vi kommer ofte til at anklage hinanden for de ømme punkter, der bliver ramt. 

Når man arbejder med sit parforhold, arbejder man ikke kun med parforholdet, man arbejder også med sig selv og det man selv har med fra livets skole, sin barndom og familie.  

Problemer i parforholdet kan således vendes til en helende proces, hvor man bliver hinandens støtte i en personlig udviklingsrejse. 

 

Parterapi er en investering i jeres livskvalitet og fremtid. 

Det er meget forskellig hvor mange samtaler der skal til for at komme videre med udfordringerne. 

I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt med få samtaler, hvor andre forløb kan strække sig over 10 – 20 gange og over et længere tidsstræk. 

Jeg tilbyder ikke præfabrikerede forløb, da jeg mener at kompleksiteten og forskelligheden i parforhold kræver en individuel tilgang og der ikke findes en universel løsning der gælder for alle. 

Parterapi er en investering, ikke bare på kort sigt, men på den lange bane.

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Har man som psykoterapeut tavshedspligt ?

Ja, som medlem af Dansk Psykoterapeutforening har jeg forpligtet mig på foreningens tavshedspligt og etikregler. 

Hvor mange samtaler skal jeg forvente?

Det er meget individuelt fra klient til klient og ud fra hvilke udfordringer der arbejdes med. Hvis jeg alligevel skal forsøge at sige noget generelt, så er det min erfaring, at mange ofte er hjulpet godt videre efter 2 – 3 samtaler. 

Hvad er forskellen på en psykoterapeut og en psykolog?

Der er forskel på uddannelserne. Psykoterapeuter har gennemgået en 4 – 5 årig efteruddannelse, hvor der fokuseres på både teori, praksis, samt egen terapi. Der indgår altså en praktisk håndværksmæssig læring og træning i forløbet.

Psykoterapeuter tager udgangspunkt i samtalen og fokuserer på at identificere og bearbejde de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der er et problem for klienten.

Da psykoterapeutens vigtigste værktøj er hans eller hendes egen person, er det et krav fra de psykoterapeutiske uddannelser, at psykoterapeuten har trænet de psykologiske og psykoterapeutiske teorier og metoder i praksis og mærket dem på egen krop.

Psykoterapeuter bliver uddannet til at hjælpe mennesker med psykiske og personlige udfordringer, såsom sorg, kriser, stress eller angst etc.

Psykologer tager også udgangspunkt i samtalen, men er uddannet til at vurdere og stille en diagnose på psykiske sygdomme. Psykologen har en universitetsuddannelse i psykologi og eventuelt specialer inden for én eller flere psykologiske retninger. Vægten i psykologuddannelsen er overvejende på psykologiske teorier og metoder.

Som psykoterapeut stiller jeg ikke kliniske diagnoser eller laver test og udredninger.

Fører du journal over dine klienter?

Nej, som psykoterapeut har jeg ikke journalpligt. Under samtalerne skriver jeg på en flipover for bedre at kunne fastholde vigtige udsagn og pointer. Jeg gemmer gerne en kopi til næste samtale for at kunne huske hvad vi talte om og hvor langt vi er nået i forløbet. Jeg skriver dog aldrig personfølsomme oplysninger. Mange af mine klienter tager gerne et foto af papirarket eller tager det med hjem for bedre at kunne fastholde den udviklende proces.

Kan jeg få tilskud fra sygesikringen til samtaler hos dig?

Nej. Desværre er det i øjeblikket ikke er muligt at få offentligt tilskud til samtaler med psykoterapeuter.

Kan psykoterapi hjælpe dig?

Familieterapi

l

Kurser/ uddannelse

k

Temadage

Traumer

Kontakt Info

Stress

Priser

Parterapi

+

Supervision

Udviklingshæmmet

Online terapi

Afhængighed

Besked ang. parterapi med psykoterapeut Peter Abrahamsen

15 + 11 =

Parterapi & familieterapi

Telefon

30 49 57 57

Email

mail@peterabrahamsen.net

Adresse

Mageløs 12, 5000 Odense C

Åbningstider:

08.00 – 20.00 og efter aftale